Post Thumbnail

מסכמים שנה: הארלי מתאוששת

אחרי הגשם הגיעה השמש – הארלי שוב בצמיחה

מבין כל היצרניות בצפון אמריקה, הארלי-דיווידסון הייתה מאלו שחטפו את המכה הקשה ביותר כתוצאה מהמיתון. היא נשענת בעיקר על מכירות בשוק המקומי ועל אופנועים גדולי נפח. מסוף 2008 ועד היום הצטמק השוק הזה בכמחצית, ואיתו הגיעה גם הירידה של הארלי, מה שגרר לקיצוצים בכוח אדם, ארגון מחדש של החברה, מכירת אוגוסטה, חיסול ביואל ועוד שורה ארוכה של צעדים במטרה להחזיר את הקטר של הארלי לפסים.

שנת 2011 מסתיימת בסימן חיובי שמצביע כי כל אותם מהלכים השיגו את המטרה. במהלך השנה מכרה הארלי 235,188 אופנועים, עלייה של 5.9% לעומת ה-222,110 שנמכרו בשנת 2010. בארה"ב עצמה נרשמה עלייה של 5.8% ואילו בשאר העולם ב-6.1%. גם כל הפרמטרים הכלכליים מצביעים על עלייה משמעותית מאד ברווחיות.

"אנחנו מאמינים שהשיפור במכירות משקף את האטרקטיביות של קו המוצרים שלנו למגוון רחב של לקוחות, וכן את מאמצי המכירה של הדילרים שלנו", אומר קית' וונדל, מנכ"ל הארלי. התחזית לשנת 2012 מדברת על גידול צנוע של בין 3% ל-5%.

2 תגובות לכתבה

  1. 1.
    Abe

    Harley is the best, you drive a mile and walk the rest…

  2. 2.
    אלי

    ומה עם ישראל ? כמה אופנועים מכרו כאן ב-2011 ? יש בכלל יבואן להארלי בישראל ? למה אין הארלי 2012 ???

כתיבת תגובה

התגובות מופיעות באתר לאחר אישור המערכת. עקב כך ידרש פרק זמן בין שליחת התגובה ובין פרסומה בפועל. נא הקפידו להגיב ענינית ובצורה הולמת.

אין להגיב בשם גולש, ארגון או מוסד אחר. המערכת שומרת לעצמה את הזכות לא לפרסם תגובות לא ענייניות, הכתובות בצורה שאינה נאותה או שנכתבו בשמו של אחר.

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>